ליום. מייצרים כמו כן את מוצרי העזר. עד 1958 יצרו 120.000 מקררים חשמליים המפוזרים על פני הארץ. "אמקור" מספק את המקרר ו"אמפא" את השירות, בתורת סוכנת ומפיצה בלעדית. יסדה מפעלים המבוססים על תשעים אחוז של ייצור.
מפעלי "אמקור" עומדים לייצור החלק המסובך והקשה ביותר של המקרר, הוא המדחס (הקומפרסור) על פי פאטנט של חברה עולמית, והתוצרת תשמש רק בעשרים אחוז את צרכי הארץ ו-80 אחוז לייצוא. ייצור המדחס ישלים את המאה האחוז של המקרר החשמלי תוצרת ישראל.
"אמפא" מעסיקה כיום כמאתים איש בשירות. כל מוצר של "אמקור": מקרר חשמלי, מקרר ספיגה, מקרר מים חשמלי, מקפיא, מקרר גלידה, מקרר ראווה, ממזגי אויר, רדיו תוצרת "אמרון" (עובר ל"אמפא" להפצה). ההון המשולם של "אמפא" עולה למליון לירות. "אמפא" משמשת סוכן של "ג'נרל טיירס", אמרון, אוהיו. מר גרודצקי הצליח להשפיע על בעלי מפעלהענק, האחים או'ניל, שיסכימו לייסוד בית חרושת לצמיגים בישראל. המפעל הוקם בשותפות על ידי ג'נרל טיירם, החברה הכלכלית הא"י, בנק לדיסקונט לישראל בע"מ, החברה המרכזית, ומר יצחק שלום מניויורק (המשקיע האמריקאי). מר גרודצקי משמש נציג חברת ג'נרל טיירס במועצת המנהלים. הוא גייס מיליון ומאה וששים אלף דולר באמריקה לרכישת הציוד (בשנת 1950).
שני השותפים של "מפעלי אמקור" הנמצאים במקום ("אמפא" ו"הארגז") ממשיכים לפעול במרץ וההתפתחות בעשר השנים האחרונות מהווה את אחד הפרקים המפוארים בתולדות התעשיה הישראלית. בזה אחר זה הוקמו "אמרוף" (מקלטי רדיו ופטיפונים), "אמרך" (חלק רדיו ואלקטרוניקה), "אמקור אמאיל" (צפוי אמאיל ואנודיזציה, כלי בית ומטבח וציוד סאטינרי, "פליז" (פרזול, ייצור מבלטים ותבניות, יציקה אל ברזלית) והקמת המפעל החדש בירושלים "אמקור רדמונד" בשותפות עם המשקיע האמריקאי מר צ'רלס פרוסט שייצר את המנוע החשמלי של המדחס. יחידה סגורה, הפועלת כעשרים שנה בלי שיד אדם תגע בה. המפעל ייצר גם מנועים חשמליים זעירים שביקוש רב קיים להם באר ובעולם.
"אמפא" יזמה והקימה ממלכה בפני עצמה המעסיק למעלה מאלף פועל המוכרת את הסוגים השונים של תוצרת ישראל על פני תבל כולה.
"אמפא" הוא מפעל חיים של מייסדה זאב גרודצק שהוכיח מה גדולות האפשרויות הטמונות בתעשיה הישראלית בשעה שניגשים אליה במרץ, באידיאליזם ובכשרון מסחרי. שלש הסגולות הללו מאפיינות את האיש הצנוע והנחבא אל הכלים.
תוצרת "אמקור" נמכרת ב-25 ארצות ומכניסה לאוצר מטבע חוץ בסכומים ניכרים, אף שישנה תחרות קשה עם בעלי תעשיות בחו"ל. כיום מובאים לארץ - פח בלבד. כל המקרר - על חלקיו המרובים והעדינים - תוצרת ישראל.
חברת "אמפא" הקימה באיזור התעשיה בהרצליה, את בית החרושת "אמפלקס", ליצור רצועות טרנסמיסיה, חגורות לתעשיה ותחבורה ומוצרי גומי אחדים. רכשה 50 אחוז במפעל הפלסטיקה "אמגט" בבניברק, שהוא אחד המפעלים הידועים במקצוע זה בארץ. הוא מנהל בכל החברות הנ"ל וכן בבית חרושת לצמיגים "שמשון" בפתח-תקוה. מנהל כללי של חברת "אמפא" בע"מ.
צאצאיו: זלמה, עודד .
אליהו פרומצ'נקו
נולד בפורחוב (רוסיה) בשנת תרמ"ו (1886). לאביו יצחק פרומצ'נקו . קיבל חינוך מסורתי וכללי.
נשא לאשה את שרה בת ירחמיאל קופילוב . עסק בהתחלה במסחר ואח"כ יסד בריגה עם שני שותפים: קופילוב ומושיוב בית חרושת לשוקולד "לאימה" (תרגום המלה "מזל). בשנת 1933 עלה לארץ. הביא עמו הון, מכונות ומומחים לשוקולד, והקים עם שותפיו מריגה יחד עם דוד אטינגר את בית החרושת לסוכריות ושוקולד "עלית" ברמת-גן.
בשנות המנדט הקים ביח"ר משנה בבירות שבלבנון, ואף היתה לו חנות בעיר זו. הספיק לחסל את העסק בזמנו.
מיום הקמת בית החרושת הוא מייצר תוצרת טובה. בשנת 1954 השתתף בהקמת בית החרושת פרי-סוכר בע"מ בגבעתיים. בשנת 1958 הקים ביח"ר לקפה-נמס (נס-קפה) בצפת. לפני זה הקים בצפת בית חרושת "שחל" לתעשית צוקריות.
שותף ומנהל בבית חרושת לשימורים "פרימן" בע"מ.