ליף את מכוניתם בדגם אחר. הסיסמה שלהם: "פעם וולוו- תמיד וולוו".
החברה שלו מעסיקה בישראל סוכנויות משנה: בחיפה, ירושלים ונתניה, והשנה פתחו ב"קרית מט לון" בדרך לפ"ת, מוסך מרכזי למכוניות "וולוו" על שטח של 5 דונם בהשקעה של מיליון ל"י. חלק מהצוות הטכני השתלם בשוודיה. רוב העובדים עבדו במוסד הקודם בחולון. החברה היחידה שמחזיקה על חשבונה מהנדס מומחה מבית החרושת משוודיה.
אולם התצוגה ברחוב קרליבך 23 בת"א משתרע על 300 מטר.
מנהלה הצעיר של חברת מאיר הנ"ל הוא בנו הבכור המהנדס ישראל קז , העוזר לאביו להגדיל את המכירה ושכלול המוסך לשירותי הלקוחות. הצליחו להחדיר את מכוניות "וולוו" לארץ. חמשים מכוניות מדגם 69 נמכרו עוד לפני שהגיעו לארץ. וכיום קיבלו הזמנות לדגם ה-70.
היה חבר בהגנה.
צאצאיו: ישראל קז (אינג 'לחשמלאות ומכונאות, נשוי לפנינה מועד. בנם : אבנר); נילי (פסנתרנית) ; מרדכי (חייל בצה"ל).
ד"ר דוד רייס (כהן)
נולד ביפו, בשנת תר"ו (1.3.1890).
לאביו משה כהן-רייס (אחיו: אפרים כהן-רייס, מנהל בתי הספר של חברת "עזרה" בא"י שנוסדו ונתמכו ע"י יהודי גרמניה. ראה את הערך שלו בכרך שלישי, בעמוד 1154; חיים (שארל) כהן-רייס . עבד בשירות הבארון רוטשילד בגולן. נטע את פרדס הבארון בפתח-תקוה. ראה את הערך שלו בכרך שלישי, בעמוד 1502).
אביו הנ"ל היה מבעלי בתי המלון הראשונים ביפו. עזר רבות לעולים בימים ההם ביפו. עבר לפתח-תקוה ונטע כרם ענבים וסחר באתרוגים, בעיקר למשלוח לחו"ל. ראה את הערך שלו בכרך שמיני, בעמוד 3090) ולאמו עטרה (קריינדל) בת יצחק גולדצוייג (נכדת הרב אדלר מלונדון).
גדל והתחנך אצל אחותו בלה ובעלה חיים (שארל) כהן-רייס (שהוא דודו, אח אביו).
קיבל חינוך מסורתי ב"תלמוד תורה שערי תורה" בהנהלת הרב האשכנזי הראשון ביפו, הרב נפתליהרץ הלוי ז"ל (ראה את הערך שלו בכרך ראשון, בעמוד 102).
ביפו היה בין ראשוני המכבי, בין הלוחמים נגד המיסיון שפרש כנפיו ביפו ע"י פתיחת מועדונים לנוער.
המשיך ללמוד בביה"ס העממי בראש-פינה, וכאשר סיימו, קיבל שיעורים פרטיים אצל המורה, הפדגוג הידוע ד"ר יצחק אפשטיין (ראה כרך שני, עמוד 822) להשבחת העברית וכן למד צרפתית.
מראש פינה נסע לצפת ולמד שם בביה"ס ומשם לירושלים בביה"ס "למל", ואח"כ בבית מדרש למורים, מיסודה של חברת "עזרה", שדודו אפרים כהן רייס הנ"ל היה המנהל הכללי של בתי-הספר "עזרה" בארץ. השתלם בגרמניה באוניברסיטאות : היידלברג, ברלין ומינכן.
חזר מגרמניה לירושלים תוך לימודיו באוניברסיטאות הנ"ל ונתקבל כמורה בבתי הספר "עזרה" הנ"ל, היות וחסרו מורים במלחמת העולם הראשונה.
כעבור שנתיים חזר לגרמניה והמשיך את לימודיו לשם קבלת הדוקטוראט. עבודת הדוקטוראט שלו היתה Landwirtschaftliche Kolonisation in der Saronebene קיבל ציון לשבח מאת מנהל האוניברסיטה ותואר ד"ר לכלכלה מדינית.
בשנת 1924 נסע לארצות הברית והתיישב בסנטלואיס, ובמשך זמן קצר היה באותה העיר לשם דבר. היה ידוע כמחנך וכמנהיג ציוני.
עמד בראש Associated Hebrew Schoolsומילא תפקיד עוזר למפקח בתי הספר הציבוריים. יזם והפעיל בסנט-לואיס מאוחר יותר את הסמינר למורים בשם Stowe Teachers College.לאחר מכן פעל למיזוג עם .Harris Teachers Collegeהודות לבלשנותו