אח בלשכת הבונים החפשים "עמודי שלמה" באילת.
היה מועמד גח"ל לבחירות למועצת העיר אילת.
מעורה בחיים הציבוריים באילת.
בינואר 1970 נבחר פה אחד כנשיא למועדון רוטרי באילת לשנת 1970/71.
מנהל ובעל בית מרקחת ופרפומריה, פילמים "קודק" ועוד באילת.
צאצאיו: רונית, יעקב, איריס.
אביעד (עדי) יפה
נולד ברחובות, י"א תשרי תרפ"ד (21.9.1923). לאביו יצחק יפה (מצאצאי ר' מרדכי יפה "בעל הלבושים") ולאמו בלהה בת מרדכי סילמן. קיבל חינוך עברי בבית ספר יסודי ותיכון בבית הכרם בירושלים, בוגר קורס ההשתלמות לדיפלומטים של המחלקה המדינית של הסוכנות היהודית, בוגר באוניברסיטה העברית בירושלים, במקצועות חינוך, היסטוריה כללית ולשון עברית. מראשי תנועת "המכבי הצעיר" בימי מלחמת העולם השניה ולאחריה.
השתתף בהקמת הקיבוץ "הסוללים".
היה פעיל בתנועות נוער חלוציות ובהגנה ולחם במלחמת השחרור בירושלים.
בשנת 1950 נשא לאשה את אורה בת אליהו ששון. היה פעיל במפלגה עוד לפני שהחל לעבוד אצל אשכול. נבחר כנציג חברי מפא"י לשעבר בין פקידי משרדי הממשלה בירושלים לוועידת המפלגה בסוף 1964 ועד היום הוא משמש כציר בוועידה המוסמכת.
מה-1 בינואר 1965 עד 15 יולי 1969 שימש כמזכירם המדיני של ראשי הממשלה לוי אשכול ז"ל וגולדה מאיר (שנבחרה אחרי פטירתו).
כעבור זמן לא רב, ביולי 1969 התפטר מתפקידו והצטרף למטה הבחירות המצומצם של מפלגת העבודה לכנסת השביעית.
מטרת התפטרותו היתה להיות מועמד מטעם מפלגת העבודה בבחירות לכנסת השביעית. בינתיים סייע לראש המטה לבחירות, ח"כ השר פנחס ספיר בתפקידים שונים וריכז בעיקר את מערכת הבחירות בירושלים.
היה מעורב במאבקים הכי חמורים, ולפעמים גם במאבקים לא הוגנים ביותר, בהתקפות האישיות על ראש הממשלה אשכול ז"ל, אך תמיד השתדל לשמור על חברות ונאמנות אליו, יחד עם חיפה הדרך לדאוג לעניין.
בנותיו: דורית-יעל; רויטל.
ישראל גפני (וינשנקר)
נולד בקישנוב (בסרביה), כ"א תמוז תרפ"ו (3.7.1926).
לאביו זבולון וינשנקר ולאמו מלכה בת מרדכי פרלמוטר. עלה לארץ ב-1933.
קיבל חינוך מסורתי וכללי. מוסמך לכלכלה מ.א. ומוסמך למשפטים מ.י. (עורך דין) של האוניברסיטה העברית בירושלים. התמחה בבעיות פיננסיות בעבודתו במשך עשר שנים במשרד האוצר.
נמנה על מחלקת הפלמ"ח שיצאה לעזרת "גוש עציון". בדרך נקע את רגלו, ומפקד המחלקה, דני מס, הורה לשני חיילים אחרים - אורי נגיש ומשה חזן להחזירו לעורף. כך ניצלו חייהם של השלושה. יתר הל"ה (35) אנשי המחלקה נהרגו בקרב גבורה ומותם הפך לאגדה.
ב-1955 נשא לאשה את עדנה בת העו"ד אלכסנדר אמדור (בנו של עסקן הישוב הישן ירחמיאל אמדור סקי בעל המלון הידוע שנשא את שמו. ראה את הערך שלו בכרך ראשון, בעמוד 136). לאחר שהיה בשנים 1950-60 סגן מנהל רשות החסכון והביטוח, נתמנה בשנת 1960 כמנהל הבנק לייצוא בירושלים (1960/68). חבר הדירקטוריון של בנק ירושלים לפיתוח ול