יהודה ליב (יוליאן) מלצר
נולד בלונדון (אנגליה), כ"ד אדר תרס"ד (11.3.1904). לאביו יוסף מלצר (סוחר, עלה לארץ בשנת 1932. נפטר בחיפה ב-1953) ולאמו רגינה לבית סיגל , מקראקאו.
קבל חנוך בבתי ספר עממיים ובי"ס למסחר בלונדון. בשנת 1921 עלה לארץ.
בשנת 1925 נשא לאשה את רוחמה בת אברהם וגיטל (טובה) בלומנפלד (ראה כרך ב', עמוד 931).
עתונאי יותר מ-30 שנה, פקיד בנק, חבר מזכירות האוניברסיטה העברית בירושלים (1931-34), חבר מערכת "פלשתיין פוסט" בירושלים (1934-47).
היה הרבה שנים בא-כח של ה"ניו-יורק טיימס", כתב "רויטרס", "פלקור", "דז'ואיש קרוניקל" מלונדון.
בא כח הרבה עתונים באנגליה - מהגדולים ביותר. כתב בכתבי-עת ועתונים, פרסם מאמרים רבים.
סופר ומתרגם. תרגם הרבה ספרים מעברית לאנגלית, ביניהם ספרו של נגיד "בנק ישראל" דוד הורביץ "בשליחות מדינה נולדת" (הופיע בניו-יורק, 1952).
שירת כשנתיים במילואים של צ.ה.ל.
מנהל מחלקת הארגון ויחסי הצבור במכון ויצמן למדע ומרכז ראשי בועדת "יד-ויצמן", רחובות.
בתו : סגלא.
ג'ניה אורבוך-אלפרין
נולדה סמילה (רוסיה), כ"ח אייר תרס"ט (19.5.1909). לאביה זאב אורבוך (ראה כרך א', עמוד 136) ולאמה צביה (ציניה) בת יקותיאל ברניסקין (פסלית).
בשנת 1911 והיא בת שנתים ,עלתה עם משפחתה לארץ.
בוגרת הגמנסיה "הרצליה" בתל-אביב, שנה למדה באקדמיה הממלכתית לאמנות ברומא, 4 שנים באקדמיה המלכותית לאמנות ואדריכלות בברוסל (בלגיה) והוסמכה כאדריכלית (1930).
חזרה לארץ ונכנסה לעבוד במחלקה הטכנית של הסוכנות היהודית שעמדה תחת הנהלתו של האדריכל ריכרד קאופמן. בשנת 1932 פתחה משרד לאדריכלות, בנין ובנין ערים בשותפות עם המהנדס זלמן ברון בתל-אביב.
בשנת 1934 נישאה לחיים אלפרין (ראה כרך ב', עמוד 1005).
בתקופת מלחמת העולם השניה ניהלה במשך 3 שנים את המחלקה לבנין ערים בעירית תל-אביב.
ניצחה בתחרות להתקנת "ככר צינה דיזנגוף" בתלאביב, להקמת "בית החלוצות" בירושלים, ביה"ס המקצועי העירוני "שבח" בתל-אביב, כפר הנוער של "ויצ"ו "הדסים", כפר הנוער של נשי מזרחי ברעננה, הקימה חלק גדול של בתי המגורים של אמני "הבימה" בתלאביב, השתתפה בבנין בית החלוצות בתל-אביב, בנתה את ביה"ס העממי בבאר-טוביה, את "ככר סטרומה" בחולון, בנתה את "בית החלוצות" בנתניה, הקימה חלק ניכר מבניני שיכון "דן", בנתה את המוסד לנערים "מעון לילדים" של לשכות בני-ברית (ארצות-הברית) בירושלים, בנתה את בית הספר לגננות בפתח-תקוה, בנתה את המדרשה "נעם" של המזרחי בפרדס-חנה, בונה את הבנינים החדשים של ביה"ס למלאכה ע"ש "מקס פיין", מוסך מכוניות תת-קרקעי ראשון בארץ ליד השוק החקלאי בתל-אביב וכו'.
התמחתה בעיקר בבניני מוסדות חנוך ונוער ובתכנון בנין ערים.
האשה שבה משכה אותה למיבצעים ארכיטקטוניים, שיש להם קשר עם נשים וילדים.
דמות טיפוסית של אשה א"י. היא הארכיטקטית הראשונה מבנות הארץ, שהישגיה נותנים לה כבוד בתורת בעלת מקצוע ואמנות, לצבור הנשים ולארכיטקטורה הא"י.
בנה : דניאל.
קדיש לוז (לוזינסקי)
נולד בוברויסק (רוסיה) בשנת תרנ"ה (10.1.1895). לאביו צבי לוזינסקי ולאמו אסתר בת שמעון זלדוביץ. קבל חנוך מסורתי וכללי גבוה.