ובים והרחוקים. וזוהי כיום אחת המשפחות המסועפות בארץ.
ר' אליעזר חיסל את עסקיו ועלה לארץ קודם שאוסטריה סופחה לגרמניה והנאצים השתלטו עליה. התישב בחיפה והקדיש את כל זמנו לתורה ולעסקנות צבורית לשמה. אף כאן היה נותן "מעשר", אמנם לא מרווחיו אלא מהוצאותיו. לא היה דבר שבקדושה ולא היה מוסד ותורני, שלא היה מראשוני מחזיקיו. היה חבר-כבוד ב"משמרת שבת", ובערבי שבתות היה לובש את בגדיהשבת החגיגיים שלו ויוצא עם חבריו, רבנים ונכבדים, לרחובות הדר-הכרמל, ומשדל את הצבור להקדים בקבלת פני שבת המלכה.
בשנות ישיבתו בחיפה נתחבב מאד בחוגי הצבור הדתי, ובשעת פטירתו בי"ג תמוז תרצ"ט התאבלו עליו רבים. בלויתו השתתפו מאות איש, ודברי-הספד נשאו עליו הרבנים הראשיים מרכוס וקניאל ואחרים. "אבידה גדולה שאין לה תמורה אבדה לנו - אמר הרב מרכוס בדברי הספדו - ולא נשכח את היהודי היקר והאציל הזה, אשר התהלך בתוכנו רק שנים מעטות, אך יישומו היה ניכר בעירנו. מבני העליה והמה מועטים, שענותנותם היא גדולתם. אנו מתנחמים בזה, שהפרי אשר השאיר לנו, בניו, אף הם הולכים בדרכי האב. יהי זכרו ברוך לעולם".
בניו: משה רוזנבלום (סוחר ידוע, בעל הפירמה והידוע "האחים רוזנבלום בע"מ" של חמרי בנין, מכונות חקלאיות ושמנים, עסקן צבורי מובהק, ממיסדי שכונת "בת גלים" ופעיל במוסדות-צבור, חבר הבנאים החופשים), דוב רוזנבלום (סוחר בחיפה ועסקן במוסדות חסד שונים), ד"ר שלמה רוזנבלום , (רואה-חשבון מוסמך, מן השותפות "פלמן את ליואי", חבר מיסדר הבונים החפשים, מחבר הספר (בגרמנית): Die Sozialpoliti .schen Massnaahmen der Gemeinde, Wien, .1935Bern, אלכסנדר רוזנבלום (שותף בעסק "האחים רוזנבלום", מותיקי ההגנה בחיפה), יהודית אשת הסופר א. ז. בן-ישי (כרך ב', עמוד 942), מלכה (מורה בבתי-ספר דתיים) אשת יעקב לופליאנסקי (סוחר בחיפה).
אלכסנדר רוזנבלום
נולד בתרי''ד (1854) בקוסובה פלך מינסק, רוסיה הלבנה.
לאביו ר' שלמה רוזנבלום , מעשירי העיר ומלמדניה.
בן 17 נשא לאשה את אלטה לבית מולר מבריסקדליטא, והשתקע בעיר זו.
עסק קצת במסחר, אך את רוב זמנו הקדיש ללימוד תורה. היה חברו וידידו של ר' חיים סולובייצ'יק , רבה של בריסק, וכן של ר' ישעיה קרליץ' בעל ה"חזון איש" (שהיה בא לשמוע את "שיעוריו", בהיותו מרצה לפני קהל לומדי-תורה).
היה אישיות מופלאה, מצניע לכת, מתרחק מעסקנות צבורית ומפומביות כל-שהיא, והיו מכנים אותו כנוישל-חבה "ר' סנדר דער שווייגער" (ר' סנדר השתקן), כי לא היה מרבה לדבר שיחות-חולין. היה מקובל כאחד מגדולי התורה שבדור, ורבים משכימים לפתחו לשמוע תורה מפיו.
עלה לארץ בשנת 1937 והשתקע בתל-אביב.
עד יומו האחרון לא פסק פיו מלימוד. נפטר בתל-אביב, בשנת התשעים ושלש לחייו, אור ליום ב' שבט תש"ד (31.1.44), והובא לקבורה בבית הקברות בנחלת-יצחק, סמוך לו קבורה אשתו אלטה, שנפטרה בא' חשון תרצ"ט (26.10.1938).
צאצאיו: משה רוזנבלום ז"ל (עלה לא"י בשנת 1932, עסק בבנין ובמסחר, נפטר בתשי"ד בירושלים לאחר מחלה קשה ונקבר בבית הקברות קרית-שאול בתל-אביב), גיטל אשת שמואל פומרנץ בבריסק-דליטא (נפטרה שם), אלקה-הלנה אשת מוריס פינס (ניו-יורק), פניה אשת אליעזר לדרהנדלר (נספו בשנות השואה עם שלשת בניהם), בנימין (נספה עם אשתו ושתי בנות בשנות השואה בבריסק)),שרה-סוניה אשת יצחק טרובוביץ (חרשתן, פרדסן ועסקן צבורי ידוע בארץ (ראה בכרך זה), תהלה טניה אשת ש. פומרנץ (נספו בשנות השואה), שלמה רוזנבלום (קבלן-בנינים ידוע בתל-אביב. מבניניו - בית התאחדות בעלי התעשייה, בית הבנק לסחר חוץ, בית צים, שורת הבנינים ברחוב הוברמן, ועוד ועוד).
יונה (יואנה) ז'בוטינסקי
נולדה באודיסה, בשנת תרמ"ד (17.5.1884).
לאביה מרדכי גאלפרין (סוחר אמיד ומשכיל)ולאמה חוה בת מאשה ומרקוס. גמרה גימנסיה לבנות באודיסה ואת הפקולטה לחקלאות של אוניברסיטת נאנסי שבצרפת והוסמכה למהנדס אגרונום.